banner_KVG_president.png - 190,39 kB

Hartelijk welkom op onze website, hier vindt u alle relevante informatie over ons Gilde.

Het Katholiek Vrouwen Gilde is een actieve vrouwenvereniging en bestaat al 70 jaar. De leden komen 1x per maand bij elkaar
voor een informatieve, creatieve of ontspanningsavond. Ook organiseren wij diverse excursies en een dagtocht.
Oorspronkelijk alleen voor katholieke vrouwen maar we zijn een open vereniging voor alle vrouwen,
ongeacht leeftijd, afkomst, geloofsovertuiging of geaardheid.
KVG Wageningen is een vereniging om te ontmoeten, te verdiepen en actief bezig te zijn en te blijven.

Er is een contactblad de KVGids, deze verschijnt 3x per seizoen. Hierin staan alle activiteiten. Deze wordt bij u bezorgd door een van onze wijkleidsters.
Ook middels deze site houden wij u op de hoogte.

Het seizoen loopt van september t/m mei.
De maandelijkse bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond in de Verrijzeniszaal Bergstraat 17 te Wageningen
(tenzij anders vermeld) en beginnen om 19.30 uur.

Bent u geïnteresseerd of wilt u zich bij het Vrouwen Gilde aansluiten, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
voor nadere informatie.

U bent altijd welkom om een van onze bijeenkomsten bij te wonen, en te ervaren of het wat voor u is.

Wensenplan

Verder is er via ons "wensenplan" ruimte voor allerlei incidentele initiatieven
die door de leden zelf georganiseerd worden.

Ontstaansgeschiedenis K.V.G. - Wageningen

In 1949 krijgt pastoor de Boer van Wageningen het verzoek van het aartsdiocees Utrecht een plaatselijke afdeling
van het KVG op te richten. Hij legt deze vraag voor aan een tiental vrouwen uit zijn parochie.
Onder de bezielende leiding van Mevr. Leussink-Bergevoet en Mevr. Dechering-Braakman wordt op 9 november
van dat jaar een voorlopig bestuur samengesteld; 9 december 1949 maakt de parochie dit bekend. 21 maart 1950
beschikt de afdeling over een voltallig bestuur; dertig tot veertig vrouwen sluiten zich aan bij de vereniging.
Al snel groeit het ledental tot ongeveer honderd.